2016 En Başarılı Twitter Kampanyaları

Genart Medya > Twitter Best Practices > 2016 Yılının En Başarılı Twitter Kampanyaları

2016 Yılının En Başarılı Twitter Kampanyaları

Dünyanın önde gelen sosyal medya platformları arasında yer alan Twitter, birçok yönden aktif bir yılı geride bırakıyor. 2016 yılı boyunca kullanıcılar Twitter ile önemli olaylara anında ve canlı olarak tanıklık etti. Twitter geliştirdiği birçok ürünle de hem kullanıcıların kendilerini daha iyi ifade etmeleri sağladı hem de markaların kullanıcılarla doğrudan kurdukları iletişimi güçlendirdi.

“İlk Bakış” (First View), “Conversational Video”, Periscope markaların tüketicilere ulaşmalarını kolaylaştırdı. Coca-Cola, Nestle, TEB ve P&G gibi Türkiye’nin önde gelen markaları, Avrupa Kupası veya basketbol maçları benzeri özel etkinlikleri birer fırsat olarak alarak Twitter’ın ürünlerinden faydalandı ve birbirinden etkin kampanyalar başlatarak marka bilinirliklerini arttırdı, kullanıcılara mesajlarını güçlü bir şekilde iletti. İşte 2016’nın Twitter’da markalar açısından en başarılı kampanyalarından öne çıkanlar;

TEB – #KadınPatronlar

Twitter’ın Nisan ayında tanıttığı önemli ürünlerinden olan İlk Bakış’ı (First View) ilk uygulayan şirketlerden biri; finans sektöründen TEB oldu. @TEB kadın patronların iş hayatındaki ihtiyaçlarını bütünlüklü bir hizmet anlayışıyla çözme hedefiyle TEB Kadın Bankacılığı’nı (@teblekadin) kurduğu zaman, kadın patronların sahip olduğu ve yönettiği işletmelere danışmanlık ve finansal destek sağlamayı amaçladı. Bu projesini de kampanyasını yenilikçi ve daha önce denenmemiş bir yöntemle duyurmayı hedefledi. Banka, kadınların ekonomiye kattığı değeri vurgulayan TV reklamı kopyasını  #KadınPatronlar hashtagi ile TV ve diğer mecralarda yayınladı.

 

Reklamın televizyonlarda yayınlanmasından sadece birkaç saat sonra da @teblekadin Twitter üzerinde “İlk Bakış” kampanyasını başlattı ve video 3 milyondan fazla kişi tarafından izlenirken; hashtag ile ilgili yaklaşık olarak 4.600 mention yapıldı. 100 binden fazla kişi, video süresinin % 75’inden daha fazlasını izledi. “İlk Bakış” ile birlikte bu reklam, Türkiye’deki Twitter kullanıcılarının o gün gördüğü ilk reklam oldu.

Nestlé – #XpressleTrampa

Twitter üzerinde başarılı bir kampanya yürüten bir diğer marka da Nestlé oldu. @NescafeXpress ile Ağustos ayında düzenledikledikleri Xpress’le Trampa (#XpressleTrampa) kampanyası ile büyük başarılara imza attı.

Kampanya çerçevesinde iki takım oluşturuldu; her bir takımda bir Twitter ünlüsü ile hayallerini gerçekleştirmek isteyen bir kadın veya bir erkek yer aldı. Takımlar 19 gün boyunca 1700 kilometreyi; paraları olmadan sadece ellerindeki Nescafé Xpress’i değiştirerek (trampa ederek) kat ettiler.

Kampanya süresince Periscope üzerinden de belirli aralıklarla canlı yayınlar yapıldı. En son gün yapılan canlı Periscope  yayını 194.217 kişi tarafından izlenirken bu Türkiye’de en büyük izlenme oranlarından biri oldu.

Toplamda ise kampanya 250.771 kişi tarafından izlendi. Kampanyayla 848.000 kişiye ulaşıldı ve bu kitlenin %23’ü de videoyu izledi. Kampanya Twitter Nestle Aviator Awards’da birincilik ile ödüllendirildi.

https://twitter.com/NescafeXpress/status/769250151638659072

Coca-Cola / #HaydiMilliTakim

Avrupa Kupası’nda Türkiye Milli Takımı’nı desteklemek için @CocaCola_TR’nin başlattığı #HaydiMilliTakım kampanyası sosyal medyada büyük ses getirdi. 27 Mayıs’ta başlayan 3 günlük kampanyada, kullanıcılardan öncelikle #HaydiMilliTakım hashtag’ini kullanarak turnuva için özel olarak hazırlanan yeni marşı tweet atarak ortaya çıkarmaları istendi. Ardından @CocaCola_TR adresinden videoyu izleyebildikleri kendilerine özel bir yanıt aldılar.

 

İkinci gün başlatılan “İlk Bakış” kampanyası ise ilgiyi katladı. Tüm gün boyunca marş, Twitter’da en çok izlenen reklam oldu. Son gün de kullanıcıların #HaydiMilliTakım hashtag’ini tıklayarak marşı paylaşmaları sağlandı. 3 gün sonunda kampanya 6 milyon etkileşim aldı ve hakkında 25 bine yakın tweet atıldı.

 Head&Shoulders/#KazanmakKafadaBaşlar

Türkiye Basketbol Ligi play-off’ları sırasında Twitter’daki taraftar etkileşimini fırsat olarak gören Head&Shoulders TR markası, spor ile bağını güçlendirerek marka mesajını play-off heyecanıyla birleştirmeyi başardı.

Kampanya iki önemli unsur üzerine kuruldu: ilki #kazanmakkafadabaslar ve maçın en iyi oyuncusunu seçen “Maçın Omuzlayanı”. Marka ilk olarak Twitter’ın “Conversational Video” ürününü kullanarak #kazanmakkafadabaslar hashtagiyle kullanıcılardan tuttukları takımı seçmelerini istedi. Seçimleriyle ilgili tweet atanlar böylelikle kampanyanın takipçilerine de duyurulmasını sağladı.

Aynı zamanda her tweet atana Head&Shoulders TR otomatik olarak özel bir yanıt vererek “Maçın Omuzlayanı”nı seçmesi için oylama yapılan bir websitesine yönlendirdi. Oylama websitesi, Twitter’ın API uygulamasını da kullandı ve böylelikle kullanıcılar izlemek istedikleri maçları seçebildiler. Marka da maç günü kullanıcılara tweet attı.

Kampanya sonucunda, #kazanmakkafadabaslar hashtagiyle yaklaşık 55 bin tweet atıldı ve bu rakam, playoff’lar sırasında atılan toplam tweetlerin %32’sini oluşturdu. Conversational Video (hashtag seçenekleri sunarak sohbet başlatan video) üzerinden 27 bin tweet atılarak, toplamda 7.7 milyon etkileşim gerçekleşti. Oylama websitesine 20 binden fazla ziyaret sağlandı ve Maçın Omuzlayanı için 2 bin kullanıcı oy kullandı.  

Written by 86

The author didnt add any Information to his profile yet